مهدی دقیقی در سال ۱۳۵۶ در شهر تهران در خانوادهای روحانی و فرهنگی، دیده به جهان گشود. او از ۱۴ سالگی مطالعات دینی خود را آغاز و در ۱۶ سالگی، دروس دبیرستان را رها نمود و به صورت رسمی در حوزه علمیه قم، مشغول به تحصیل شد. وی در این دوران، از اساتید برتر حوزه علمیه قم کسب فیض نمود. دقیقی در این دوران با دغدغهمندیهایش در خصوص عدم استفاده از علوم فراگرفته توسط علما و طلاب و جاری نشدن علوم دینی در سطح جامعه، فعالیتهای تبلیغی خود را آغاز نمود. او در این دوران، مناطق مختلفی از جمله تهران را برای امور تبلیغی برگزید و در حلقههای مختلف درس و گفتگوهای دینی با جوانان و نوجوانان به انتقال یافتههای خود پرداخت. او توانست در خلال تحصیل در حوزه، تحصیلات کلاسیک خود را تا مقطع دیپلم و پس از آن با قبولی در رشتههای دانشگاهی، ادامه دهد.
دقیقی پس از چندین سال کسب فیض از علما و فحول حوزه علمیه قم، برای کسب موفقیتهای هر چه بیشتر و یافتن راه صحیح سلوک دینی، راهی حوزه علمیه نجف اشرف شد. از این رو برای شناخت ریشههای علم و عالمان آن سامان به مسافرتهای مکرر به آن دیار پاک و تحقیقات گسترده درباره آن حوزه کهن دستیازید. نتیجه تحصیلات، تحقیقات دینی و تلاشهای علمی وی در حوزه معارف دین، ارتباط تنگاتنگ با مجتهدین و عالمان فرهیخته حوزه و کسب اجازات مختلف از آن بزرگواران بود. او در دوران تحصیلی خود، از اساتیدی به نام چون آیات عظام، حسین وحید خراسانی، یحیی انصاری شیرازی، میرزا جواد تبریزی، عبدالله جوادی عاملی، علی پناه اشتهاردی، سید رسول تهرانی، محمدتقی شریعتمداری، سید جعفر سیدان، میرزا حسن ثقفی تهرانی و واعظ موسوی بهره بردند.
مهدی دقیقی پس از اتمام تحصیل در قم، به تهران بازگشت و مناصب مختلفی در حوزه دین را عهدهدار شد. او مسئول امور شهریه آیت الله العظمی سیستانی در تهران، تولیت و مدیریت حوزه علمیه امامیه تهران، مدیریت موسسه علمی فرهنگی امامیه و بحارالانوار و همینطور مدیریت موسسه دارالمومنین زابل (وابسته به دفتر آیت الله العظمی سیستانی) بودهاند. دبیری کنگره شیخ بهائی دیگر منصب وی بودهاست.
از جمله اقدامات وی در حوزه تبلیغی، نشر فضایل و علوم اهلبیت علیهمالسلام، پاسخگویی به مسائل شرعی، شرکت در مناظرات دینی، مسافرتهای تبلیغی، افتتاح و اداره سایتهای اینترنتی دینی، تدریس در دانشگاه و حوزه، تالیف مقالات پژوهشی، سخنرانی و برگزاری مراسمات و بزرگداشتهای دینی، مقابله جدی با منحرفان و شبههافکنان دینی و… است.
از جمله تالیفات مهدی دقیقی در حوزه دین، کتابهای: از پاسکال تا سلمان، گوش شنوا، آنان که استقامت کردند، بلوغ دریای پر تلاطم و اصبغ بن نباته است. از سایتهایی که دقیقی به صورت تحت وب طراحی، اجرا و مدیریت کردهاست میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- امامیه
- تنها منجی
- کتابخانه شیعه
- حسینیه مجازی
- پاسخگویی به شبهات دینی